Ett recept från förr

Fick en fråga om att lägga upp receptet på -denhär- desserten och de är klart vi ska kunna lösa de! Det är en vit chokladpannacotta med hallonsås och färska bär ni kan skåda på understa bilden. Riktigt gott och balansen mellan sött och surt är aldeles lagom, som de mesta i vårat avlånga land. Lagom.

Vit choklad pannacotta
8 port.

2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
75 g strösocker 
3 st blötlagda gelatinblad
240 g vit choklad, hackad

Hallonsås
8 port.

250 g hallon
gillar man inte den syrliga smaken kan man tillsätta lite florsocker om så önskas

Gör såhär:
Lägg gelantinbladen i blöt och hacka chokladen. Koka under tiden upp mjölken och brädden tillsammans med strösockret. Ta de sedan av från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör bort alla klumpar och rör ner gelantinbladen. Fördela i 8 skålar/glas och låt stå kallt. Koka sedan bärena och fördela jämnt över panacottorna och toppa med en salig blanding av olika sorters bär. Sedan är de bara att servera, lycka till!



Kommentarer
Postat av: Sophie - miss Trucker ☆

Har aldrig varken ätit eller gjort pannacotta, men alla säger att de är så himla gott, så jag får testa detta recept nån dag! ;)

2012-05-31 @ 12:10:32
URL: http://sophiemargareta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Instagram