två små sötaHar precis smaskat i mig lite mellis. Färska jordgubbar och gröna vindruvor. Som balsam för smaklökarna. Sagolikt.


Blir blind när alla lampor lyser


Bilder från gårdagen. Blev bjuden på middag av Lisen. En varsin sallad fick de bli. En varmrökt lax och en kräftsjärtar.
Hallå på er! Efter den hektiska gårdagen sitter jag äntligen ner och andas. Tar de lungt och bara är. Klockan börjar närma sig halv 1 och om 2 timmar sitter jag på bussen in till stan. Ska möta upp Madeleine för en snabbvisit i lite affärer innan jag hämtar nyckeln hos m&p till nya lägenheten. (Finns inga ord för hur jävla underbart de känns) Jag är lite osäker hur de är med internet såhär i början, men jag får helt enkelt ta datorn under armen och leta uppkoppling tills de löst sig haha! ;) Nej nu kurrar magen efter lunch. Ha en fin dag så hörs vi! Pussss


Ett recept från förr

Fick en fråga om att lägga upp receptet på -denhär- desserten och de är klart vi ska kunna lösa de! Det är en vit chokladpannacotta med hallonsås och färska bär ni kan skåda på understa bilden. Riktigt gott och balansen mellan sött och surt är aldeles lagom, som de mesta i vårat avlånga land. Lagom.

Vit choklad pannacotta
8 port.

2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
75 g strösocker 
3 st blötlagda gelatinblad
240 g vit choklad, hackad

Hallonsås
8 port.

250 g hallon
gillar man inte den syrliga smaken kan man tillsätta lite florsocker om så önskas

Gör såhär:
Lägg gelantinbladen i blöt och hacka chokladen. Koka under tiden upp mjölken och brädden tillsammans med strösockret. Ta de sedan av från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör bort alla klumpar och rör ner gelantinbladen. Fördela i 8 skålar/glas och låt stå kallt. Koka sedan bärena och fördela jämnt över panacottorna och toppa med en salig blanding av olika sorters bär. Sedan är de bara att servera, lycka till!
Instagram