trerätters

Hallå!
Har precis kommit hem från köpis och coop. Har inhandlat de ingredienserna som fattades för trerätters middagen jag ska bjuda mina underbara päron på imorgon kväll.

Menyn kommer se ut såhär:

Förrätt - kräftsoppa, aioli (och nybakat bröd av något slag, evetuellt)
Varmrätt - fylld fläskfilée, hassebackspotatis och någon sås
Efterrätt - vit chokladpannacotta med hallon gele och färska bär

Hur allt kommer se ut på talriken och smaka i munnen visar sig imorgon. Men de låter gott i mina öron iaf så vi hoppas smaken säger dsm. hehe men somsagt, fortsättning följer...


äpplemuffins



Äpplemuffins:
2
ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g margarin/smör
1 dl grädde
ca 2 äpplen

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt, vitt. Blanda de torra ingredienserna, mjöl vaniljsocker och bakpulver i en egen bunke, rör om och sikta ner de tillsamans med ägg och socker. Smält margarinet och ha sedan i grädden för att göra de en aning kallare. Häll de sedan i bunken med den nästan klara smeten. RÖr noga om och häll upp i muffinsformar. Skär och skala äpplen smalt och tryck ner önskad mängd i varje muffins. Avsluta med att pudra kanel på toppen och grädda dom sedan i mitten av ugnen 15-20min.


klassiska chokladbollar



Ingredienser
25st

150g Margarin/smör
1,75 dl Strö socker
5 dl Havregryn
2 tsk Vaniljsocker
4-6 msk Kakao
4-6 msk Kallt kaffe
Kokosflingor/pärlsocker

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av och känn på konsistensen. Är den en aning kladdig, tillsätt bara lite mer havregryn så är de problemet löst. Rulla sedan lagomt stora bollar och rulla dom i antingen pärlsocker eller kokosflingor, en smaksak! Ställ sedan in dom färdiga chokladbollarna i kylen en stund innan servering och dom går utmärkt att frysa!

Tips: Va inte rädd för att tillsätta mer kaffe, de ger en bra smak även om du inte gillar kaffe i kopp. Men kom ihåg att kaffe gör smeten en aning kladdig så somsagt. I med mer havregryn så är konsistensen perfekt igen!


Instagram